TI - PT - JOURNAL ARTICLE TA - ejip.ir JN - ejip.ir VO - 19 VI - 5 IP - 5 4099 - http://ejip.ir/article-1-1105-fa.html 4100 - http://ejip.ir/article-1-1105-fa.pdf SO - ejip.ir 5 AB  - فراروده­های لبنی، از ضروری­ترین کالاها در سبد غذایی خانوراهای ایرانی است. ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﻫﻤﯿﺖ آن در ﺗﻐﺬیﻪ و اﻣﻨﯿﺖ ﻏـﺬایﯽ ﺟﺎﻣﻌـﻪ و ﻫﻤﭽﻨـﯿﻦ اهمیت ایجاد اشتغال و درآمد برای تولیدکنندگان آن، محصولی است که همواره مورد حمایت دولت می­باشد. تغییر قیمت ﻣﺤﺼﻮل از ﻃﺮﻓﯽ ﻣﻮﺟﺐ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻣﯿﺰان ﺗﻮﻟﯿﺪ و رﻓﺎه ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎن و از ﻃﺮف دیﮕﺮ ﻣﻮﺟـﺐ ﺗﻐﯿﯿـﺮ ﻣﯿـﺰان مصرف و رﻓﺎه ﻣﺼﺮف­ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﻣﯽ­ﺷﻮد. در سال­های اخیر قیمت، مقدار مصرف و عرضه فرآورده­های لبنی دچار تغییراتی شده است که رفاه مصرف­کنندگان و تولید­کنندگان را تحت تأثیر قرار داده است. تغییرات قیمت یکی از عوامل تاثیرگذار بر رفاه اقتصادی جامعه می­باشد. مطالعه حاضر با هدف تحلیل و بررسی آثار تغییرات قیمت فراورده­های لبنی بر رفاه مصرف­کنندگان و تولیدکنندگان برای دوره 96-1370 در ایران انجام شده است. بدین منظور پس از تخمین توابع عرضه و تقاضای لبنیات با استفاده از روش VECM، تغییرات رفاهی مصرف­کنندگان و تولیدکنندگان در سه سناریو مختلف 5%، 10% و 20% قیمت محصول مورد مطالعه بررسی شدند. نتایج نشان داد که فراورده­های لبنی جزء کالای ضروری در بین خانوارها محسوب می­شود. نتایج تغییرات رفاهی نشان داد که کاهش رفاه مصرف­کنندگان در برخی از سال­ها بیش­تر از افزایش رفاه تولیدکنندگان بوده و رفاه جامعه کاهش پیدا کرده است. CP - IRAN IN - LG - eng PB - ejip.ir PG - 27 PT - Research YR - 2019