۳ نتیجه برای اکبری افروزی
علی اسماعیلی خوشمردان، رقیه اکبری افروزی،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( مجله اقتصادی ۱۳۹۵ )
چکیده
در شرایط فعلی جهان، گسترش صنعت گردشگری به عنوان صنعتی که با حوزههای اقتصاد، فرهنگ، محیط زیست و خدمات در تعامل است، از اهمیت فراوانی برخوردار است. تجربیات سایر کشورهای جهان نیز نشان داده که توسعه صنعت گردشگری در هر منطقه باعث رشد و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی آن ناحیه گردیده است. یکی از مزیتهای بخش خدمات، متنوعسازی بخشهای اقتصادی، افزایش بهرهوری و رشد اقتصادی، اشتغالزایی، تعامل فرهنگها، حفظ محیط زیست و در مجموع توسعه پایدار میباشد. از اینرو توسعه صنعت گردشگری میتواند کشورمان را در رسیدن به این اهداف یاری رساند. در این پژوهش به بررسی عوامل مؤثر بر تقاضای جهانگردان خارجی از ایران در کوتاهمدت و بلندمدت پرداخته شده است. بدین منظور از الگوی خودتوضیحی با وقفههای گسترده برای تخمین روابط استفاده شده است. متغیرهای مورد استفاده در این پژوهش؛ تعداد توریستهای ورودی به ایران، درآمد سرانه در جهان خارج، هزینه واسطه بخش حملونقل، نرخ برابری ارز غیررسمی و شاخص توسعه انسانی میباشند. نتایج پژوهش نشان میدهد که؛ نرخ برابری ارز غیررسمی، متغیر مجازی برای وقوع انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی در ایران، شاخص توسعهیافتگی ایران، درآمد سرانه جهان خارج و هزینه توریست در کشور، به ترتیب بیشترین تأثیر را در جذب توریست به ایران داشتهاند.
علی اسماعیلی خوشمردان، رقیه اکبری افروزی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( مجله اقتصادی ۱۳۹۶ )
چکیده
مصرف یکی از عناصر کلیدی تحلیلهای کلان اقتصادی است و به عنوان مهمترین جزء تقاضای کل، میتواند تحت تأثیر متغیرهایی چون درآمد قابل تصرف، ثروت فرد و سیاستهای کلان اقتصادی دولت قرار گیرد. پشتوانه مالی قوی که تحت عنوان ثروت یا دارایی حقیقی میتوان از آن نام برد در کنار متغیرهای دیگری چون درآمد قابل تصرف، بر رفتار مصرفی در بخش خصوصی اثر تعیینکننده دارد. طبیعی است افرادی که علاوه بر درآمد ثابت، منابع درآمدی دیگری از محل املاک و مستغلات، سرمایهگذاری در سهام و ... دارند، نسبت به افرادی که تنها متکی به درآمد کاری خود هستند، از دایره عمل بیشتری در تنظیم رفتارهای مصرفی خود برخوردار باشند. بدین منظور این مقاله به بررسی اثر ثروت (دارایی) بر مصرف بخش خصوصی در کشور ایران پرداخته است. نتایج برآورد الگوی خودرگرسیون برداری با وقفههای توزیعی (ARDL) با استفاده از دادههای سالیانه ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۳ نشان میدهد که در کوتاهمدت و بلندمدت، میل نهایی به مصرف ناشی از درآمد قابل تصرف به ترتیب ۰۹۱۱/۰ و ۱۶۷۱/۰ و میل نهایی به مصرف ناشی از ثروت به ترتیب ۴۴۷۶/۹ و ۳۳۵۷/۱۷ هستند. همچنین الگوی تصحیح خطا نشاندهنده تعدیل عدم تعادلهای کوتاهمدت با ضریب ۵۴۴۹/۰- است که سرعت تعدیل نسبتاً مناسبی محسوب میشود.
علی اسماعیلی خوشمردان، رقیه اکبری افروزی،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( مجله اقتصادی ۱۳۹۶ )
چکیده
این مقاله بر اساس یک کارآزمایی بالینی تصادفی تهیه شده است و به بررسی تنوع تولید فرش در کشور مصر برای دستیابی به بازارهای خارجی پرداخته است. این مقاله همچنین به بررسی اثر صادرات بر عملکرد شرکتهای تولیدکننده فرش میپردازد. نتایج بررسی حاکی از آن است که در شرکتهای مورد بررسی در این پژوهش، با افزایش کیفیت در کنار کاهش تولید در هر ساعت، به میزان ۱۵ تا ۲۵ درصد سود بیشتر شده و پیشرفتهای بزرگی حاصل شده است. البته با این یافتهها به سادگی نمیتوان گفت که با افزایش کیفیت به جای کمیت میتوان سود بیشتری کسب کرد. برای همین نویسندگان این مقاله شواهد دیگری ازجمله بهبود بهرهوری شرکت صادرکننده را نیز در نظر گرفتهاند، بهگونهای که سه مؤلفه را در افزایش سود شرکتهای صادرکننده فرش مؤثر دانستهاند که عبارتند از: افزایش بهرهوری و کیفیت بالاتر در تولید فرش از طریق آموزش به بافندگان؛ مقایسه فرشهای تولید داخل با نمونههای خارجی برای دستیابی به کیفیت بالاتر؛ و افزایش توانایی تولید و فروش فرش باکیفیت از طریق برگزاری نمایشگاههای فرش.