[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۸ نتیجه برای سرمایه انسانی

مهری رحیمی‌فر،
دوره ۸، شماره ۸۳ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده

مطالعات تجربی حاکی از آن است که رشد اقتصادی در برخی کشورها مرهون رشد بهره‌وری عوامل تولید به ویژه نیروی انسانی بوده است. در واقع افزایش و بهبود شرایط کار و ارتقاء بهره‌وری نیروی انسانی عامل مهمی در دستیابی به اهداف رشد و توسعه اقتصادی کشورها محسوب می‌شود. در این ارتباط عوامل گوناگونی در ارتقاء بهره‌وری مؤثر است که از جمله آنها می‌توان به عوامل مدیریتی، تحقیق و توسعه، آموزش، بهداشت و مانند آن اشاره نمود. این عوامل به صورت کلی در سه گروه عوامل عمومی، عوامل سازمانی- فنی و عوامل انسانی قابل طبقه‌بندی می‌باشد که در مقاله حاضر سعی شده است تا حد امکان به نقش هر یک از این عوامل در بهره‌وری و اثر آن بر رشد اقتصادی کشورها پرداخته شود.

مجید احمدیان، رحیم قربانی،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

مقاله حاضر با هدف بررسی ارتباط سرمایه فکری با عملکرد سازمانی انجام گرفته است. این تحقیق از لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی و از نظر روش گردآوری داده‌ها از نوع پیمایشی می‌باشد. پس از مطالعه پیشینه موضوع و بررسی الگوهای موجود در مورد سرمایه فکری و عملکرد سازمانی و شکل‌گیری چارچوب نظری، متغیرهای مهم تحقیق شناسایی و مدل مفهومی و فرضیات تحقیق مشخص گردید. برای اندازه‌گیری متغیرها از پرسشنامه استفاده گردید. نمونه مورد مطالعه در این تحقیق شامل ۱۱۸ نفر از کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. نتیجه آزمون فرضیات تحقیق به کمک مدلسازی معادلات ساختاری نشان‌دهنده ارتباط معنادار مؤلفه‌های سرمایه فکری (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه ارتباطی) با عملکرد سازمانی می‌باشد. در نهایت، بر اساس نتایج به‌دست آمده پیشنهادات و راهکارهایی به وزارت امور اقتصادی و دارایی و محققان بعدی ارائه گردید.
مهدیه رضاقلی زاده، مجید آقایی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

با توجه به اهمیت فراوان نقش سرمایه انسانی در تعیین بهره‌وری نیروی کار، مطالعه حاضر به بررسی تأثیر سرمایه انسانی بر بهره‌وری نیروی کار در استان‌های مختلف کشور در قالب الگوی پانل دیتا و تخمین زن اثرات ثابت، با به‌کارگیری تابع تولید کاب - داگلاس طی دوره زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴ می‌پردازد. نتایج تحقیق بیان می‌دارد که طی دوره موردبررسی سرمایه انسانی و شاخص فناوری اطلاعات و ارتباطات از عوامل مهم و تأثیرگذار بر بهره‌وری نیروی کار در استان‌های مختلف کشور هستند.
 
اصغر محمودیان، رضا نجارزاده، کاظم یاوری،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

 

علی‌رغم رشد اقتصادی اغلب منظم در دهه اخیر در ایران، به نظر می‌رسد که کشور در مواجه با اشتغال نتایج نامناسبی به دست آورده است. رشد اقتصادی در متن اشتغال شدت اشتغال رشد رو به کاهش است. هدف از این تحقیق شناسایی عوامل تعیین‌کننده و مؤثر بر شدت اشتغال رشد در بخش‌های غیرنفتی اقتصاد ایران است. این تحقیق داده‌ها با بازه زمانی ۱۳۹۲-۱۳۷۶ را برای سه بخش خدمات، صنعت و کشاورزی پوشش می‌دهد و برای یافتن این عوامل از مدل پنل دیتا استفاده شده است. نتایج تأیید می‌کنند که عرضه نیروی کار، ساختار اقتصادی، نوسانات اقتصادی و سرمایه انسانی، عوامل تعیین‌کننده عمده در توضیح شدت اشتغال رشد هستند. رشد اشتغال‌زا در کشور نیازمند اقداماتی نظیر تنوع فعالیت‌های اقتصادی به سمت بخش‌های کاربر، ثبات قیمت، آموزش مبتنی بر مهارت و اتخاذ تکنولوژی‌های کاربر است.
 


مهدی فیل سرائی، محمد اصغر زاده ها،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

کارکنان مهم‌ترین دارایی یک شرکت هستند و موفقیت یا شکست شرکت‌ها بستگی به شرایط و عملکرد کارکنان آن‌ها دارد. منابع انسانی به‌درستی ارزیابی نمی‌شوند؛ چراکه شرکت‌ها دستمزدها را به عنوان هزینه در نظر می‌گیرند، نه به عنوان یک سرمایه‌گذاری در مهم‌ترین دارایی شرکت (سرمایه انسانی). سیستم حسابداری فعلی قادر به ارائه ارزش واقعی قابلیت‌ها و دانش کارکنان نیست. این امر به طور غیرمستقیم بر سرمایه‌گذاری‌های آینده شرکت تأثیر می‌گذارد، به طوری که هر سال هزینه توسعه و منابع و استخدام افزایش می‌یابد. حسابداری منابع انسانی بخش مستقیمی از حسابداری اجتماعی است و هدف آن ارائه اطلاعات برای ارزیابی یکی از مهم‌ترین اجزای سازمان، یعنی سرمایه انسانی است. این مقاله به دنبال نشان دادن اهمیت منابع انسانی برای یک شرکت، نوع حسابداری منابع انسانی و مفاهیم و اهداف آن و درنهایت ارزیابی و گزارشگری آن‌ها است.
 


هانیه اکبری، رضا زینل زاده،
دوره ۱۸، شماره ۷ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده


اهمیت سرمایه‌گذاری روی تحقیق و توسعه در کشورهای پیشرفته صنعتی به عنوان امری مسلم و بدیهی فرض شده است. امروزه این تحقیق و توسعه است که چگونگی بودجه و مساﺋل مالی را تعیین می‌کند. در حال حاضر سرمایه‌گذاری در واحدهای (R&D)[۱] به عنوان یک مزیت رقابتی به شمار می‌آید. امروزه کشورهایی می‌توانند وارد عرصه رقابت در سطح بین‌المللی شوند که همواره در پی استفاده از فناوری‌های جدید برآمده و این امر به‌جز با داشتن مراکز تحقیق و توسعه فعال و مطابق با معیارهای نوین جهانی امکان‌پذیر نخواهد بود. لذا در تحقیق رابطه بین تحقیق و توسعه با رشد اقتصادی در ایران در طول دوره زمانی ۱۳۹۴-۱۳۶۷ با استفاده از روش خودرگرسیون با وقفه‌های گسترده (ARDL)[۲] مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به‌دست‌آمده از رابطه بلندمدت نشان داد که تحقیق و توسعه، مقالات و اختراعات تأثیر مستقیم و معناداری بر رشد اقتصادی ایران داشته است.
 
۱. Research and development
۲. Auto Regressive Distributed Lag
 


فاطمه محیسنی، فاطمه عبادی،
دوره ۲۰، شماره ۱۱ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده


در این مطالعه، به بررسی پژوهشهای مربوط به نقش سرمایه و منابع انسانی بر توسعه اقتصادی به روش مروری پرداختهایم. پس از بررسی مقالهها و ارزیابی آنها، مشخص گردید که سرمایه انسانی جایگاه ویژهای را به عنوان عامل مهمی در رشد و توسعهی اقتصادی دارا میباشد. توسعهی پایدار، انسان محور است؛ پس دانش و دانایی ملی رکن اصلی توسعه است و برای رسیدن به توسعهی پایدار باید انسان را محور توسعه تلقی کرد و بیشترین سرمایهگذاری روی منابع انسانی صورت بگیرد
از ویژگی‌های اقتصاد مبتنی بر دانش، سرمایه‌گذاری‌های عظیم در سرمایه انسانی است. از آنجایی که ظرفیت انسانی برای تولید دانش نامحدود است، در اقتصاد مبتنی بر دانش، منابع نامحدودی ارائه می‌شود. نیروی انسانی به عنوان منابع نامحدود سازمان می‌باشد که ارزش ریالی آن در صورت‌های مالی ارائه نمی‌شود. این منابع نامحدود قدرت کاهش چسبندگی هزینه‌ها در سازمان را دارد. بدین معنا که نیروی انسانی از برتری میزان افزایش در هزینه‌ها با افزایش در سطح فعالیت نسبت به میزان کاهش در هزینه‌ها در ازای همان میزان کاهش در سطح فعالیت، جلوگیری می‌نماید. بر این اساس هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر سرمایه انسانی بر چسبندگی هزینه‌های عمومی و اداری و فروش می‌باشد. جامعه‌آماری این پژوهش کلیه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. بازه زمانی انجام پژوهش سال‌های 1389 تا 1397 می‌باشد. همچنین حجم نمونه بر اساس روش حذف سیستماتیک بالغ بر 157 شرکت می‌باشد. داده‌های پژوهش با استفاده از نرم افزار ره‌آوردنوین گردآوری شده است. روش اجرای پژوهش مبتنی بر رگرسیون چندمتغیره و داده‌های ترکیبی می‌باشد. شواهد پژوهش حاکی از آن است که سرمایه انسانی سازمان بر چسبندگی هزینه‌های عمومی و اداری و فروش تاثیر دارد. همچنین شرکت‌هایی با سرمایه انسانی بالا، به نسبت شرکت‌هایی با سرمایه انسانی پایین‌تر چسبندگی هزینه‌های عمومی و اداری و فروش بزرگتری دارند.


صفحه 1 از 1     

مجله اقتصادی- ماهنامه بررسی مسایل و سیاستهای اقتصادی Monthly Quarterly Journal of Economic Research and Policies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4700