:: دوره 22، شماره 1 و 2 - ( مجله اقتصادی 1401 ) ::
جلد 22 شماره 1 و 2 صفحات 55-29 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین مزیت نسبی تولید و صادرات برق با استفاده از رهیافتDRC (مطالعه موردی استان خراسان جنوبی)
مهدی فیل سرائی، مهدی اسماعیلی*
شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد ، esmaeli.mahdi05@gmail.com
چکیده:   (1613 مشاهده)
یکی از عوامل مهم برنامه‌ریزی اقتصادی یک کشور در حال توسعه مانند ایران، دانستن اطلاعات مزیت‌های نسبی در امر تولید و صادرات است. آگاهی از مزیت‌های نسبی در بخش تجارت خارجی به منظور گسترش صادرات غیرنفتی و استفاده از اطلاعات آن جهت تولید محصولات دیگر در جهت کاهش وابستگی به اقتصاد تک محصولی نفت، از ضروریت‌های برنامه‌ریزی کشور است. روش تحقیق این مطالعه از نوع توصیفی است. هدف اصلی این مطالعه، اندازه‌گیری مزیت نسبی تولید نیروی برق در نیروگاه سیکل ترکیبی واقع دراستان خراسان جنوبی براساس روش هزینه منابع داخلی (DRC ) و توان رقابتی UC در سال 1400 است. نتایج حاصل از برآورد مدل بیانگر مزیت نسبی تولید و صادرات برق در استان خراسان جنوبی با شاخص هزینه منابع داخلی به میزان 21 درصد می‌باشد که بیانگر وجود مزیت نسبی تولید برق در خراسان جنوبی می‌باشد، محاسبات مربوط به توان رقابتی با توجه به سناریوی قیمت‌های جهانی نشان می‌دهد که این شاخص برابر 0.14 است که بیانگر این موضوع می‌باشد که تولید برق در استان خراسان جنوبی و صادرات آن با قیمت‌های جهانی دارای توان رقابتی بسیار بالایی است.
 
واژه‌های کلیدی: مزیت نسبی، راندمان تولید، هزینه منابع داخلی (DRC)، مزیت نسبی آشکار شده(RCA)، معیار سنجش توان رقابتی (UC).
متن کامل [PDF 994 kb]   (239 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 1 و 2 - ( مجله اقتصادی 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها