فرآوردههای پروتئینی بهخصوص گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخممرغ از ضروریترین کالاها در سبد غذایی خانوارهای ایرانی است. سالهای اخیر قیمت، مقدار مصرف و عرضه فرآوردههای پروتئینی دچار تغییراتی شده است که رفاه مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را تحت تأثیر قرار داده است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تحلیل و بررسی آثار تغییرات قیمت فرآوردههای پروتئینی بر رفاه مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در ایران انجام شده است. بدین منظور توابع عرضه و تقاضای گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخممرغ با روش ARDLبرآورد شد و با آزمون ARDLBoundیا آزمون کرانه رابطه بلندمدت بین متغیرهای توابع آزمون گردید. درنهایت تغییرات رفاهی مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در سه سناریو مختلف 5%، 10% و 20% قیمت محصولات مورد مطالعه محاسبه شدند. نتایج نشان داد که گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخممرغ در سبد غذایی خانوارها جزء کالاهای ضروری محسوب شده که بر نتایج کششها حساسیت برای گوشت قرمز در این میان بیشتر از سایر کالاها است. نتایج تغییرات رفاهی نشان داد که کاهش رفاه مصرفکنندگان در برخی سالها بیشتر از افزایش رفاه تولیدکنندگان بوده و رفاه جامعه کاهش پیدا کرده است.
پاکروح پریسا. تحلیل آثار تغییرات قیمت فرآوردههای پروتئینی بر رفاه تولیدکنندگان و مصرفکنندگان در ایران. مجله اقتصادي (دوماهنامه بررسي مسائل و سياستهاي اقتصادي). 1397; 18 (1 و 2) :69-94